#219

Naast dat dit de 219e week in Zweden was, is ook de 21e week van mijn zwangerschap inmiddels afgelopen. Bij de verloskundige kreeg ik vorige week een boekje mee en ik heb m’n week goed besteed door dit boekje door te nemen.

#219
Het boekje en op de achtergrond veel te lieve cadeautjes van veel te lieve vrienden

Nu weet ik dus alles. En dat is erg fijn voor een control freak als ik.

Dat is natuurlijk een grapje. Niet dat ik een control freak ben, maar dat ik alles weet nu. Toch vond ik het wel heel handig om eens wat meer informatie over het hoe en wat in de Zweedse zorg omtrent zwanger zijn, bevallen en nazorg door te nemen. Ik dacht altijd dat je sowieso 9 maanden de tijd hebt om je voor te bereiden op *alles*, áls je eenmaal zwanger bent. Maar nu ben ik over de helft en ben ik alleen nog maar misselijk en moe geweest en is er van voorbereiding nog maar weinig sprake geweest.

*ik weet overigens wel dat alles sowieso wel goed komt, dus geen zorgen*

Voor de komende maanden ben ik wel een tikkeltje meer gerust, want ik heb een passende winterjas gevonden. De mouwen zijn lang genoeg en ik kan een stukje aanritsen voor een eventuele buik (die nog steeds niet bijzonder noemens- of fotowaardig is) of te zijner tijd een eventuele baby in draagdoek. Superpraktisch dus. En ook echt nodig, want ik heb al een paar keer moeten krabben, dus het wordt hier alweer lekker koud. De bomen zijn nu ook op z’n mooist, maar dat is altijd maar zo’n hele korte periode, want één windvlaag kan een einde maken aan deze tijd van de herfst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *