#181

Inmiddels hebben we de 181e week van mijn leven in Zweden achter de rug en zijn we begonnen aan week 4 van 2021.

Terwijl er in Nederland gereld wordt om het rellen, zijn ze hier scholen aan het openen en sport voor kinderen weer aan het toestaan. Tegelijkertijd worden wel de grenzen met Denemarken en Noorwegen gesloten, want ja, Corona (!?). Om deze hele corona-toestand in Zweden mee te maken en bovendien het Nederlandse nieuws te volgen is enorm fascinerend. Dat was het 10 maanden geleden ook al, maar het wordt gewoon niet minder.

Soms denk ik dat wij hier in een hele andere wereld leven. Waar bepaalde cijfers een andere waarde lijken te hebben. Ik kan mijn vinger er nog niet op leggen. Maar ik doe weer eens een poging de Zweden beter te begrijpen en verder te integreren, dus ik ben ‘gewoon’ op kantoor aan het werk. Soort van op afstand, maar soms ook helemaal niet.

Voorlopig schraap ik nog wel elke ochtend het ijs van onze auto, want het is tot nu toe of spekglad geweest of er was een kans op sneeuw of de windchill was veel te laag om verantwoord op de fiets te stappen. Maar volgende week is het februari, dus misschien kan ik dan mijn fiets weer uit het vet halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *