#175

#175

We hebben een kerstboom! Een echte, op aanvraag van Tom. Gekocht bij IKEA, want waarom ook niet. De aankoop ging wel weer heel erg op z’n Zweeds. Met online verplicht een tijd boeken voor het ophalen in verband met corona en vervolgens bij de tent met kerstbomen niemand zien die zich ook maar met welke boeking dan ook bezighoudt. En dan hebben ze toch mijn mailadres, dus als ze opeens bedenken dat ze tóch niet met boekingen gaan werken, dan had er prima een mailtje gestuurd kunnen worden. En er kwam ook wel een mailtje een dag van te voren, maar dat was een herinnering aan ons geboekte tijdstip? Al met al geeft dit een beetje aan hoe men hier in Zweden met corona omgaat. Niet dus.

We hebben gisteren wel allemaal een smsje gekregen van de overheid dat we ons aan de verscherpte adviezen moeten houden. Ik las daar vorige week al over op het wereldwijde web, want mensen waren in alle staten. ‘We’ moesten onze kinderen toch echt voor maandag inlichten dat er een smsje aan zou komen, zodat de kinderen er niet van zouden -schrikken-. Welk kind in de leeftijd dat het een mobiel kan hanteren is nou nog niet door zijn/haar ouders/de school//het internet/de wereld op de hoogte gebracht van het fenomeen corona?! Soms vraag ik me wel af in wat voor land ik ben gaan wonen. Maar ik ben stiekem wel blij dat we niet zo verplicht worden opgesloten als in Nederland, dat dan weer wel.

Nu werken we nog even drie dagen door en dan is het tijd voor verkansie! De kans dat ik de komende drie weken vergeet dat het op een gegeven moment dinsdag blogdag is, is vrij groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *