#143

Twee weken geleden schreef ik iets over ‘beste aankoop van het jaar’ en dat is nu dus al achterhaald. En ik hoor je afvragen wat er nou in vredesnaam beter kan zijn dan een zwaartedeken en ik snap die vraag heel goed, maar een huis.. een huis is gewoon een veel betere aankoop. En een huis is precies wat Tom en ik gekocht hebben!? We zijn er inmiddels al een paar keer geweest en de handpenning* is overgemaakt naar de makelaar, dus we beginnen hier langzaam aan het idee te wennen. We moeten wel, want eind mei krijgen we de sleutels al en eind juli ruilen we Killeberg in voor Broby. Een metropool vergeleken met Killeberg. Want er zijn supermarkten, apotheken, huisartsen, tandartsen, zwembaden, dressin-fietsen (dat je dan dus over een oude spoorlijn fietst? Heeft dat een naam in het Nederlands?), oude brug, een kerkje met een fantastisch concert in februari, restaurants en fika cafés. Om maar wat dingen te noemen die Killeberg absoluut niet heeft. Bovendien ligt het enige fietspad van Zweden tussen Broby en Glimåkra, dus ik kan straks eindelijk weer op z’n Oud-Hollandsch op de fiets naar mijn werk.

#143
Planplannen

Maar voordat het straks eind mei is, is het eerst nog begin mei en daarna half mei en die mei’s vul ik met lijstjes maken, plannen bedenken en ideeën uittekenen. Zie hierboven bijvoorbeeld een mogelijk nieuwe badkamer.

Ik zal binnenkort ons huis (!?) ook even echt presenteren, want dit is natuurlijk niks zo, maar het is ook nog maar begin mei, dus we hebben nog wel even.

*Ik heb geen idee hoe het in Nederland is geregeld, maar hier moet je bij het tekenen van het contract gelijk 10% aanbetalen.

Eén gedachte over “#143”

  1. Ik vind vooral de douchecabine met en kronkeling aan de rechterzijde en die niet open kan op jouw tekening toch wel even een meerwaarde. (even serieus: die transparante papiertjes zijn wel geweldig en die rondjes die je hebt geknipt met alle kleuren. en is dat nou de GOLV? ). Ben echt zo benieuwd hoe het in het echt gaat zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *