Drie jaar in Zweden

Je zou door alle heisa van de afgelopen maanden bijna vergeten dat de tijd gewoon doortikt en er inmiddels weer een heel jaar verstreken is. Want dat is toch echt zo. Drie hele jaren in Zweden.

Zomer 2019

#108
Älmhults konstrunda 2019

De zomer van 2019 waren we nog in Nederland, voor een bruiloft. Dat zou nu echt niet meer kunnen, want corona. Maar het was een mooie bruiloft en een mooie week en sindsdien ben ik niet meer terug geweest naar Nederland. Gek idee eigenlijk. Diezelfde zomer heb ik ook voor het eerst mijn tekeningen tentoongesteld in Zweden, is ook niet meer voorgekomen daarna. Maar het was wel een heel gezellig weekend en zeker voor herhaling vatbaar ooit (alleen niet dit jaar).

Herfst 2019

#114
#mood

Daarna kwam een van mijn lievelingsjaargetijden en toch stortte ik helemaal in. Tom vond een baan, twee eigenlijk, en dat was natuurlijk de grootste opluchting van de herfst. Maar toch is de herfst van 2019 voor mij een waas van extreme vermoeidheid en een heleboel verdriet, maar wel met dag en nacht een klein wit monstertje naast me.

Winter 2019/2020

#124 - chocolademelk drinken
Warme chocolademelk

In de winter begon ik me steeds een beetje beter te voelen en had ik zelfs energie om de grootste energieverspilling in mijn leven aan te pakken. Ik solliciteerde mezelf weg bij IKEA en kreeg niet de baan waar ik op had gereageerd, maar wel iets veel beters bij het mooie Glimakra of Sweden. Bovendien kwam Janine op haar jaarlijkse Zweden bezoek en gingen we op roadtrip naar mijn zusje in Göteborg.

Lente 2020

#136
Zonnetje vroeg in maart

De lente begon vroeg dit jaar en we vierden Toms één-jarige verblijf in Zweden. De lente is eigenlijk een net zo grote waas als de herfst van 2019, maar dat is voor iedereen op de hele wereld waarschijnlijk zo. We begonnen ons wat meer bezig te houden met dat huis waar ik een jaar geleden over schreef. En hoewel het compleet onduidelijk was/is of het kopen van een huis in deze tijden nu wel of niet verstandig is, voelden we ons allebei heel prettig toen we een bepaald huis in Broby bezichtigden en zijn we ervoor gegaan. Een instapklaar huis waar we vervolgens vrijwel alles uitgesloopt hebben, want waarom ook niet?!

Zomer 2020

#153
Eindeloze klusdagen

En inmiddels wonen we twee weken in Broby en hebben we het hier prima naar onze zin. Ik denk niet dat ik ooit ga weten hoe een komend jaar gaat verlopen, maar misschien dat ik voor komend jaar naar wat meer rust verlang. Gewoon samen thuis in Broby, gewoon gezellig met mijn collega’s in Glimåkra en af en toe bezoek uit/naar Nederland als dat weer toegestaan én verantwoord is.

Hoe dan ook, heel veel zin in jaar vier in Zweden!

3 gedachten over “Drie jaar in Zweden”

  1. Hej Lisa!
    Gisteren langs Tom zijn oude huis gefietst en mijn vriend verteld over jouw afscheid onder de boom daar! Alweer 4 jaar zeg!
    Groetjes aan Tom en ik blijf je blogs lezen dus ga zo door ??
    Groet Jolanda de Hoog

      1. Hej Jolanda! Wat leuk van je te horen 🙂 Ja, het is echt een gek idee dat dat alweer 3 jaar geleden is.. zou eerder denken 3 maanden 😀 Groetjes terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *