#90

Afgelopen vrijdag kwam er eindelijk een einde aan een lange reeks werkdagen. Om dat te vieren vertrokken we naar de Zweedse kust. Sölvesborg om precies te zijn. Vanuit Killeberg is dat maar een uurtje rijden. Het blijft me verbazen dat we nog zo dicht bij de kust wonen, terwijl we voor mijn gevoel middenin het binnenland wonen.

Ik had een wandelroute van 8 km gevonden en bij het toeristenbureau haalden we de kaart op. Wellicht een beetje te ambitieus met de warmte van afgelopen vrijdag, maar er waren allerlei shortcuts mogelijk indien nodig. Nadat we kilometerslang alleen maar bergop aan het lopen waren, kwamen we eindelijk bij een uitkijkpunt.

#90
Je ziet dat het hier inmiddels ook een beetje groen begint te worden, maar het gaat traag en als je niet uitkijkt, brandt het gelijk weer af.

Heel mooi, maar het kwam totaal niet overeen met de kaart waar we voor het eerst op keken. Het uitzichtpunt klopte niet, de route ten opzichte van de snelweg klopte niet, de manage en het honkbalveld lagen heel erg anders, maar ondanks al deze opmerkelijkheden vervolgden we onze weg wel gewoon. Ongeveer een halfuur later kwamen we bij een stuga uit. Die in de verste verte niet op onze route zou moeten liggen. Bleek dat we al die tijd de Skåneleden (oranje paaltjes) aan het volgen waren in plaats van ons 8 kilometer lange rondje (gele paaltjes). Voor de beeldvorming, de Skåneleden is 1250 km lang. Google Maps leidde ons vervolgens in nog eens 3 kwartier terug naar Sölvesborg en onze auto. En die bracht ons als beloning nog naar de zee.

#90
Het was wel een mooie dag.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *