#71

#71Ook in Zweden heeft het gesneeuwd!

Deze sneeuw heb ik gisteren in Osby gevonden, waar ik ook een lekkere lunch heb gegeten met fijn gezelschap. Toch prettig zo’n tweede zondag.

De eerste zondag heb ik een record afstand van 7,2km gerend door de sneeuw. Het begin en einde ging niet zo snel, omdat onder het laagje sneeuw een ijslaag was vastgevroren aan het asfalt. Maar in het bos ging het prima. Het is toch typisch dat ik met temperaturen rond het vriespunt recordrondjes kan rennen, terwijl ik in de zomer er niet eens over peinsde om naar buiten te gaan.

Afgelopen week heb ik ook een kerstdiner gehad met mijn collega’s. Op z’n Zweeds, dus niet mijn ding. En ja, dat klinkt heel gek voor een Zweden-fanaat als ik, maar ik vind de keus uit gehaktballetjes, ham, prinseworstjes, vlees, vlees, vlees of nog een ander stuk vlees erg beperkt. Gelukkig was het wel gezellig, maar ik ben toch al vrij snel mijn auto uit de sneeuw gaan graven omdat ik nog een dag moest werken.

Deze week bevat maar drie werkdagen voor mijn deel en dan kan ik op pad om mijn ouders op te halen in Växjö. Ik hoop op minder mist in Nederland en meer vorst in Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *