Een nummer

Precies 3 maanden nadat Tom naar Zweden is gereden, heeft hij een personnummer* toegewezen gekregen en is hij officieel onderdeel van dit mooie land geworden! Wij komen daar nu twee dagen later pas achter, want Zweedse post. Maar wow, mijn honderdste week in Zweden is een mooie week geworden.

Een nummer
Skååååååååål!

*Zonder personnummer kan je niks in dit land. Geen telefoonnummer aanvragen, geen bankrekening openen, niet inschrijven als werkzoekende, niet swishen, geen aankopen doen online, geen boodschappen doen in de winkel, geen post uit de brievenbus halen, geen tafel afruimen, geen tijd doorbrengen in de zon. Okok, ik overdrijf een beetje. Maar feit is dat het nummer nodig is als je hier wilt leven.

Eén gedachte over “Een nummer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *