#57

Oslo! Wat een fantastische stad. Het eerste wat ons opviel toen we Oslo naderden, was de hoeveelheid Tesla’s (en BMW i3’s) op de weg. We begonnen enthousiast aan een wedstrijdje Tesla’s (en BMW i3’s) tellen, maar dat bleek de grootste vergissing van de hele vakantie. Het blijkt dat elektrische auto’s dik gesubsidieerd worden in Noorwegen dus vrijwel elke tweede auto was een Tesla (of BMW i3, meestal reden ze in duo’s, in feite zag je dus alleen maar deze twee auto’s). De wedstrijd nam om die reden al snel hysterische vormen aan. De grootste grap was dat er voor ons Airbnb adresje óók een Tesla én BMW i3 stond. Maar genoeg over auto’s, want naast superdure auto’s verbleven we ook in een superdure wijk van Oslo.
Superduur uitzichtMet dit superdure uitzicht op de Oslo Fjord. Over dat paadje rechts hebben we eerst een wandeling gemaakt.
Superdure zonsondergangOm te genieten van een superdure zonsondergang.
De volgende dag gingen we op pad in de regio en kwamen we bij Baerums Verk uit.
Superdure watervalDaar was deze superdure waterval.
Superdure fikaMaar ook een superdure fika. Ik heb de hele zomer al zin gehad in worteltaart en het was het waard.
Superdure meubelzaakOok was er een superdure meubelzaak, waar ik alvast wat superdure meubels heb uitgekozen voor mijn toekomstige huis. In principe hadden ze de hele winkel wel voor me mogen inpakken, maar dat is wellicht wat voorbarig aangezien ik voorlopig nergens anders heen ga.Superdure schansDe volgende stop was een bezoekje aan deze superdure schans. Het was fantastisch om dit ding eens in het echt te zien, maar wat ik me op bovenstaande foto nog niet eens realiseerde..
Superdure biathlonDe superdure biathlonbaan van Oslo ligt natuurlijk naast de schans! Eén van de hoogtepunten van de reis was toch wel de wandeling over deze baan❤
Nadat we vervolgens in een bizarre file terechtkwamen op 500m van het voetbalstadion, hebben we de voetbalwedstrijd Noorwegen-Nederland nooit gezien. In plaats daarvan besloten we nog een keer naar de Holmenkollen te kijken.
Superduur parkMaar dan vanuit dit superdure (sculptuur-)park. Goed kijken, want de schans staat echt op deze foto.
Superdure musjesEen dag later gingen we met een superdure bus Oslo zelf in. Hier zijn Tom’s voeten heel groot, of de Noorse musjes heel klein. Ik weet het nog steeds niet.
We bezochten het Frammuseum en leerden een boel over de Noorse poolexpedities van vroeger. Maar als je dan de hele tijd op zo’n nagebouwd schip rondloopt, wil je toch wat meer.
Superdure rondvaarttochtDus we gingen op rondvaarttocht door de Oslo fjord! Superdure tocht natuurlijk.
Superdure huisjesMaar we kwamen wel langs supermooie plekken met superdure huisjes. We hebben twee uur op de boot gezeten en dat was allemaal heel strategisch in de namiddag gepland, want ik moest wakker blijven en niet te moe worden.
De reden om naar Oslo te gaan, speelde zich namelijk op woensdagavond af. In een superduur Noors café.
Superduur concertHawksley Workman❤❤❤ Ik heb hem in al die 15 jaar dat ik hem volg niet heel vaak gezien helaas, maar het was het wachten en de superdure reis meer dan waard.

Eén gedachte over “#57”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *