Veckosummering #1

OpwegOp de boot naar Zweden.

Vandaag is het precies een week geleden dat we in Zweden aankwamen. Omdat je niet in Zweden kan wonen zonder personnummer (zeg maar: het burgerservicenummer van Zweden, maar dan hysterischer, want je kan NIKS zonder zo’n nummer), gingen we als eerste langs het dichtstbijzijnde open belastingkantoor om mijn nummer aan te vragen. Vanwege de zomerperiode was het allerdichtsbijzijnde kantoor namelijk gesloten. Kan allemaal. Helaas hadden ze geen goed nieuws, want het zou toch zeker acht weken duren voor ik mijn personnummer zou krijgen. Dus voorlopig geen Zweeds mobielabonnement, geen Zweedse bankrekening en ook geen Zweedse auto. En dan waren er nog wat andere futiliteiten die in de wacht gezet moesten worden.
Omdat ik op miraculeuze wijze zonder personnummer vanuit Nederland wel een huurhuisje had gevonden, was dat onze volgende stop. Het huisje is mooi én op loopafstand van mijn werk. Maar na drie dagen kwam ook mijn fiets aan in Zweden, dus ik fiets straks gewoon weer naar mijn werk.

Nu zitten we hier alweer een week, maar vanwege alle uitstapjes naar nieuwe collega’s, de IKEA en de IKEA-koopjeshoek, de supermarkt, wat andere winkels en toch ook maar vast wat autohandelaren voelt het alsof er inmiddels al een maand verstreken is.

Voor de Zweedse belastingdienst zijn er blijkbaar al twee maanden verstreken, want vanmiddag vond ik mijn eigen Zweedse personnummer in de brievenbus.

15 gedachten over “Veckosummering #1”

  1. He he ik heb je gevonden hoor!
    Alles even terug gelezen over je avontuur! Fijn dat het je allemaal zo goed bevalt!
    Ik stuur je via de Ikea mail nog even n vraag!

    Groetjes

    Marikaisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *