#155

Zoals voorspelt vorige week, zitten we nu echt in Broby. Met Milla en alles.

#155
Milla ‘verstopt’ onder mijn kussen op haar eerste dag in Broby

We hebben woensdags nog zoveel mogelijk af proberen te maken en het een en ander opgeruimd, zodat we donderdag alles konden verhuizen. We zijn uiteindelijk drie keer met een IKEA karretje op en neer gereden en toen konden we Milla ophalen. Voor Milla werd dit een licht traumatische dag, maar die dacht misschien dat we haar weer 10 uur in de auto zouden opsluiten zoals de vorige verhuizing, maar het ging maar om 20 minuutjes. Dat heb ik haar wel 100 keer verteld, maar ze luistert niet. Nu 5 dagen na de verhuizing lijkt ze echt al goed gewend te zijn. Net als wij trouwens. Ik was een beetje bang dat ik door al het geklus en gedoe en door al het op en neer rijden van de afgelopen weken hélemaal klaar zou zijn met Broby en alles wat met Broby te maken heeft, maar niets is minder waar. Zodra we vrijdag even een rustig momentje hadden op de bank was het vooral genieten van ons huis. Ons half-affe huis, dat wel.

#155

De foto slaat nergens op, maar ik lag zo fijn op de bank in onze nieuwe woonkamer. En het licht was zo mooi, want het eerste gordijn hing in de keuken om de zonnestralen wat te dempen. En dat zag ik door onze voormalig halfronde doorgang die nu gewoon recht is en dat hebben we zelf gefikst.

We hebben nog een hele lijst met to do‘s, want de hal is nog in originele maar gesloopte stijl, de kachel wil ik nog donkerder schilderen, de plinten moeten nog gekocht en geplaatst worden. Bovendien missen we nog wat gordijnen her en der en meubels. We missen allerlei meubels. De keuken is ingericht, maar verder zit alles in dozen. De badkamer mist nog een sifon, die wel ein-de-lijk door IKEA is nageleverd, maar die niet geïnstalleerd kan worden, want zomer en dan gaan alle installateurs wekenlang op vakantie. En met installateurs bedoel ik ALLE ZWEDEN. Tom en ik zijn sinds gisteren wel weer aan het werk, want onze integratie verloopt wat dat betreft niet zo spoedig. Maar het is fijn, met een werkritme functioneer ik toch beter dan met oneindige klusdagen.

Dus wij zijn voorlopig weer gewoon aan het werk en maken ondertussen ons huis beetje bij beetje meer af. We zullen wel zien wat er volgende week afgestreept kan worden van onze lijst.

Eén gedachte over “#155”

  1. Lisa en Tom.
    Heel veel woonplezier en geluk in jullie nieuwe woning.
    Jammer dat Toos en Leks jullie nieuwe huis nog niet kunnen bezichtigen. Hopelijk kan dat snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *