#152

Voor we het over de hele afgelopen week hebben, moet ik nog even teruggaan naar vorige week dinsdag. Ik schrijf bijna altijd vooruit namelijk, dus meestal wordt de hele dinsdag niet meegenomen, maar dat kan echt niet in dit geval.

Dinsdag was namelijk een hele enerverende dag. Die begon al heel vroeg met een hysterische eekhoorn die bij ons wilde komen wonen ofzo?! En zichzelf bijna door onze hordeur ramde?! Maar Milla stond aan de andere kant van de hordeur te blazen en ik stond ernaast te gillen en die eekhoorn maar tegen de deur rammen. Heel bizar. Pas toen ik Tom erbij riep, rende ‘ie weg. Dus nu is het net of het nooit is gebeurd, maar Milla en ik weten wel beter en we hebben beide een eekhoorntrauma opgelopen voor de rest van ons leven.

Om het wildlife gehalte van die dag nog iets op te halen, zag ik diezelfde dag mijn eerste echte eland in het echt en in het wild. En dat na bijna drie jaar in Zweden te hebben gewoond. Tom had natuurlijk al in z’n derde maand in Zweden víer elanden gespot op één dag, maar goed. Verschil moet er zijn. Hij/zij liep trouwens gewoon hier in Killeberg rond, dat blijf ik dan toch wel het meest fascinerende vinden.

De rest van de week was vrij rustig wat betreft (on-)gedierte. We hebben ons voornamelijk in Broby beziggehouden met schilderen. En voor de verandering hebben we ook een kamer behangen.

#152
De eerste pot äggvit is inmiddels op
#152
Eerste muur gebehangen/begehangt/hoezegjedat?

Op bovenstaande foto zie je ook nog een ondervloer. Daar lag eerst nog een vloer overheen. Die hebben we eruit gesloopt, want ik ben allergisch voor teveel verschillende vloeren in één huis*. Het had een laminaatvloer geweest moeten zijn, maar nadat we met veel moeite het eerste ‘laminaat’ stukje eruit gesloopt hadden, bleek het parket te zijn geweest. OEPS.

Nu gaan we er echt laminaat in leggen. Dan klopt de makelaarsbrochure ook weer, wel zo prettig.

*De drie slaapkamers hadden alledrie een andere vloer, ten opzichte van elkaar en van de woonkamer/keuken. Waarom doen mensen dat?!

Eén gedachte over “#152”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *