#120

Ik las gisteren dat er in Nederland nog relatief veel bladeren aan de bomen zitten door het stabiele weer. Toen keek ik hier naar buiten en zag ik… niks, want het is hier al zeker drie weken stabiel donker. Maar voordat ik hier geen hand voor ogen meer kon zien, zaten er ook al echt geen blaadjes meer aan de bomen. Blijft me verbazen dat de herfst in Nederland zo laat op gang komt, terwijl ik al plannen maak om de kerstboom op te gaan zetten. (En dat gaan we dus komend weekend doen!!!)

Maar nog even over het donker. Ik overdrijf niet. Al noemen ze het hier niet donker, maar solfattig. Van 1 tot en met 20 november hebben ze nog geen 15 zonuren geteld hier en ik kan je vertellen dat er tussen 20 en 26 november alles bij elkaar zeker wel 0 zonuren bij zijn gekomen. 15 zonuren in een hele maand. Dat is een halfuur zon per dag als je het netjes uitrekent. Maar in werkelijkheid was het misschien 2,5 middag zon in héél november. Wat is het toch een mooie maand.

Maar er lijkt verandering in te komen. Vanaf de allerlaatste dag van november zou de zon weer moeten gaan schijnen. En tegelijkertijd zakt de temperatuur dan nog wat graden richting het nulpunt. Een prima vooruitzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *