Veckosummering 20 & 21 & 22

Nieuw jaar, nieuwe kansen.

Ok, vorige week was het ook al een nieuw jaar, maar toen ging de tijd nog te snel om een bericht te schrijven.

Er zijn dus sinds het vorige bericht alweer 3 weken verstreken en die waren toch wel noemenswaardig genoeg om nog even op terug te blikken.

Op 23 december ben ik samen met mijn zusje naar Nederland gereden, precies 10 uur duurde deze rit en dat vooral met dank aan de afwezigheid van Deense en Duitse files. Na wat spelletjes en het terugkijken van gemiste Ik Vertrek-afleveringen, heb ik eerste kerstdag in Huizen doorgebracht. Ik was redelijk in shock de kleine 90 km die ik toen door Nederland reed, want 1) er reden echt heel veel auto’s om mij heen en 2) die reden ook best wel hard en 3) op sommige plekken met z’n vieren naast elkaar terwijl er 4) om de 15m een op- en/of afrit was. Hysterisch. En ik vond het daarom ook helemaal niet verkeerd om op 27 december samen met Tom en Milla weer terug te rijden naar Zweden en naar lege 80km-wegen. Ook nu waren de verkeergoden ons gunstig gezind, want na 10 uur stonden we voor mijn huis in Killeberg. 10 uur die voelde als hooguit 5 uur.

Bijna thuis

De laatste week van 2017 heb ik nog één dag op kantoor doorgebracht en daarna was het alweer tijd voor 2018. Er waren in de tussentijd genoeg vuurwerkfolders bezorgd en langs de wegen verschenen ook steeds meer bordjes met pijlen naar vuurwerkverkoopplekken. Ik had daarom toch wel hoge verwachtingen, maar om 00.20u was het echt alweer muisstil geworden (ze begonnen wel om 23.45u, dat dan weer wel). En hoewel ik van mening ben dat je nooit een aanbod van een Zweed af mag slaan (zo zeldzaam, zo zeldzaam), had ik geen energie om nog bij mijn buren binnen te gaan zitten. Volgend jaar beter.

Tom

Inmiddels is Tom alweer bijna een week in Nederland en zit Milla met alleen mij opgescheept. Tot nu toe gaat dat echter prima, want ze kruipt in bed zodra ik opsta, ’s avonds komt ze nog wel even naast me liggen op de bank en ’s nachts is ze vooral bezig met het herdecoreren van mijn woonkamer. Over het vloerkleed heeft ze bijvoorbeeld toch wel bijzondere ideeën. Die moet namelijk op een hoopje gekreukeld worden. Ik leg hem liever plat, maar dat is ‘zo 2017’, aldus Milla.

Milla

Hier denkt ze na over hoe ze het kleed vannacht weer het beste kan gaan verkreukelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *