Een jaar in Zweden

Het eerste jaar in Zweden zit erop! Op naar de volgende honderdduizendmiljoen jaar.

Zomer 2017Opweg

Een jaar geleden zaten we op een boot en had ik vooral heel veel zin in eindelijk thuiskomen in Zweden. Tom is de eerste drie weken bij me geweest en samen hebben we Älmhult en omgeving verkend. Het enige vervelende was dat die drie weken wel heel snel voorbij vlogen en voor ik het wist zat ik alleen in mijn tuinhuisje. Voor de afleiding was het maar goed dat ik snel met mijn nieuwe werk kon beginnen.

Herfst 2017Lisa en Tom

De eerste weken (maanden? jaar?!) van mijn nieuwe werk waren vrij pittig en ik was vooral moemoemoe. Maar het was en is ook ontzettend leerzaam en vooral heel gezellig.
Tom kwam ook al snel weer op bezoek. Zoals hij bijna elke maand deed
Behalve Tom miste ik ook een wit monstertje met de naam Milla, dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe woning zodat ik haar snel kon gaan ophalen. Begin november kreeg ik de sleutels van mijn nieuwe huisje in Killeberg. Dit huisje is -naast de hele verhuizing naar Zweden überhaupt- de beste beslissing van vorig jaar.

Winter 2017/2018Milla en de sneeuw

En toen was daar de beste winter uit mijn leven. Vlak voor kerst ben ik met mijn zusje naar het Zuiden gecrost en een paar dagen later met Tom én Milla terug naar het Noorden. De winter kon dus al niet meer stuk en toen begon het te sneeuwen. En heb ik mijn auto honderd keer uit de sneeuw moeten scheppen. En toen sneeuwde het nog een beetje meer. En zelfs in maart leek er geen einde aan de komen. Het was fantastisch en mooi en oh zo fijn en ik kan niet wachten tot het weer winter is.

Lente 2018Bezoek in Älmhult

Na de winter komt natuurlijk een lente, maar ik kan me daar weinig van herinneren. Begin april zaten we nog in de sneeuw en begin mei wist ik al niet meer wat ik met mezelf aanmoest vanwege de hitte. Er was gewoon geen lente dit jaar? Nouja, laten we het over juni hebben dan. In die maand vierden we de 30e verjaardag van bovenstaande zusje én kwamen onze ouders op bezoek. Maar dat was niet alles, want ook Tom kwam weer naar Zweden. Maar niet voor een paar dagen, of hooguit een week. Nee, hij blijft hier tot eind oktober.

Zomer 2018weer bij de zee (2)

En daar zitten we nu dus middenin. Voorlopig geen afscheid, maar gewoon elke dag samen zijn.

Mooiste jaar OOIT.

2 gedachten over “Een jaar in Zweden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *